Povl’s mokka-is

110 g hele kaffebønner
6 dl mælk
4 dl piskefløde
2 hele æg
110 g rørsukker
50 g druesukker
1/4 stang vanille, flækket
Kaffebønner, vanille og mælk opvarmes langsomt til ca. 90°C. Der omrøres grundigt når mælken kommer over 70°C.

Sukker og æg røres og blandes med fløden. Mælken sies fra blandingen med kaffebønnerne, og hældes i en ren gryde. Tilsæt flødeblandingen under omrøring, og varm blandingen langsomt op til min. 84°C under omhyggelig omrøring. Blandingen må IKKE koge!

Hæld blandingen gennem en sigte, og køl af.

Frys blandingen i en is-maskine, og server med lidt flødeskum, kandiserede nødder, og evt. et glas Cointreau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.