Koldskål – En dejlig sommerdessert

Til 6-8 personer skal bruges

1 l kærnemælk
1 l tykmælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl rørsukker
1 økologisk citron (skallen skal bruges)
1 spsk. vanillesukker
2½ dl piskefløde
evt. tvebakker eller kammerjunkere.

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Blandingen er færdig når sukkeret ikke knaser længere. Bland æggemassen med tykmælk og rør det sammen. Bland kærnemælk med vanillesukker, revet skal og saften fra citronen. Vend tykmælken i blandingen.

Stil i køleskab en times tid og server med tvebakker eller kammerjunkere og flødeskum.

Variationer: Tilsæt ca. 200 g finthakkede jordbær og/eller en finthakket banan til blandingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.