Grundopskrift til 4 personer:
1 Hakket løg.
1 Fed Presset hvidløg.
1 spsk. olivenolie.
1 tsk. oregano.
7 dl. fiskebouillon.
2 dl. appelsinsaft (juice kan fint bruges).
2 dl. kokosmælk (af god kvalitet).
1 tsk. sambal Oelek.
Salt og friskkværnet hvid peber.
300 g. optøede kammuslinger (eller tilsvarende).
Svits løg og hvidløg i en tykbundet gryde, uden at det tager farve. Tilsæt oregano, fiskebouillon, appelsin og kokosmælk. Lad suppen simre under låg i 10 min.
Smag suppen til med Sambal Oelek, salt og friskkværnet peber.
Kom kammuslingerne i den simrende suppe og servér med et godt hvedebrød.
Jeg følger sådan nogenlunde opskriften, men krydrer desuden med ingefær, koriander, en smule citron eller citrongræs og en anelse karry.
Det er også vigtigt at huske på, at der kan være stor forskel i smagen på forskellige mærker kokosmælk og appelsinsaft, så igen må man smage sig lidt frem. Et godt trick er at holde en smule af kokosmælken tilbage, indtil man har smagt til.