Perfekt “kold-rørt” bearnaise

Denne bearnaise kan ikke skille og kræver kun ét minut at røre mens resten er ved at blive færdig!

Ingredienser:

  • 6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 1 pk saltet smør
  • estragon – tørret eller frisk
  • 2 spsk. hvidvinseddike eller bearnaise-essens
  • 1 tsk salt
  • peber

Put smørret i en kasserolle på lav varme og lad det smelte til det bliver lunt men ikke over 60 grader! Hæld hvidvinseddike, salt og æggeblommer i en skål og pisk med et piskeris med tynde “strenge” indtil massen bliver luftig. Put estragon i og lad den trække – især hvis der bruges den tørrede.

Når sovsen skal bruges, hældes den (ikke alt for) varme smør fra kasserollen i skålen – lidt ad gangen i starten mens der piskes og så løbende mere og mere i takt med det kan piskes sammen i skålen. Smag til med peber. Sovsen er lun og kan serveres direkte – ingen panik i køkkenet med en skilt bearnaise i sidste sekund!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.